Blogs

Waar moet je op letten bij de laatste btw-aangifte over 2017?

Maandag 8 januari 2018

Voor eind januari 2018 moet de btw-aangifte van het laatste kwartaal van 2017 ingediend zijn bij de Belastingdienst. In deze btw-aangifte moet je wellicht rekening houden met enkele correcties, zoals voor het privégebruik van de auto van de zaak en over personeelsvoorzieningen.

Lees meer

Auto zakelijk of privé? Wat is fiscaal het voordeligst?

Vrijdag 15 december 2017

Wat is nu fiscaal voordeliger, een auto zakelijk of privé rijden? Dit hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld maar aan de hoogte van de afschrijvingen, de onderhoudskosten, de verzekeringskosten, de motorrijtuigenbelasting, eventuele financieringskosten, de CO²-uitstoot van de auto, het aantal in een jaar te rijden privé- en zakelijke kilometers en de btw-gevolgen.

Lees meer

Btw-aangifte? Houd rekening met privégebruik zakelijke auto

Vrijdag 15 december 2017

In een eerder artikel hebben we het al gehad over de voor- en nadelen die komen kijken bij het zakelijk gebruik van een auto. Nu willen we het hebben over de invloed van het privégebruik van de zakelijke auto op je btw-aangifte.

Lees meer

Btw terugvragen: wat mag wel en wat niet?

Donderdag 14 december 2017

Als ondernemer moet je in de meeste gevallen btw afdragen over de winst van je bedrijf. Je mag dus ook btw terugvragen over je zakelijke uitgaven. Maar over welke facturen mag je nu wel of niet btw terugvorderen.

Lees meer

Fiets van de zaak als extra aftrekpost voor ondernemers

Woensdag 13 december 2017

Op de fiets naar je opdracht of klant als ondernemer? Deze fiets van de zaak kun je benutten als extra aftrekpost op je winst. Wanneer je als ondernemer niet ver hoeft te reizen naar klanten, dan kun je ervoor kiezen om een fiets van de zaak aan te schaffen in plaats van een auto.

Lees meer

Meer over Thinq

Wist je dat je ieder uur dat je besteedt aan boekhouden effectiever kunt besteden aan je klanten, waardoor je per saldo meer verdient? Slimme ondernemers gaan niet zelf aan de slag met boekhouden. Zij laten dit over aan de adviseurs van Thinq zodat zij zich kunnen focussen op de leuke zaken van ondernemen. Bekijk het filmpje om te zien hoe het werkt:

  • Upload een scan van je  facturen en bonnetjes via Mijn Thinq
  • Binnen 48 uur is je boekhouding bijgewerkt en inzichtelijk via Mijn Thinq
  • Ervaren boekhouders zorgen voor controle en kwaliteit, regelen je belastingaangiften en zijn jouw sparringpartner bij ondernemersvragen.

Probeer gratis       of bel 088 46 700 46


Klantenvertellen Drieluik Dark

Probeer 30 dagen gratis
Vrijblijvend en wordt niet automatisch verlengd