Thinq, slimme ondernemers boekhouden niet!

Blogs

Let op! oud-werknemers kunnen de werkkostenregeling beïnvloeden

Donderdag 17 december 2015

Vanaf 1 januari 2015 ben je als werkgever verplicht om de werkkostenregeling (WKR) toe te passen. De WKR houdt een nieuwe fiscale benadering van vergoedingen en verstrekkingen in. Wat veel werkgevers zich niet realiseren is dat ook oud-werknemers van invloed kunnen zijn op de toepassing van de WKR binnen hun bedrijf.

Lees meer

Middeling inkomen bij sterk wisselende inkomsten onderneming

Vrijdag 11 december 2015

Heb jij als ondernemer de afgelopen jaren een onregelmatig inkomen gehad? Maak dan gebruik van de middelingsregeling en voorkom dat je onnodig te veel belasting betaalt. De middelingsregeling in de inkomstenbelasting is bedoeld als tegemoetkoming voor het progressienadeel dat kan ontstaan bij sterk wisselende inkomens.

Lees meer

Per 2015 Mini one stop shop regeling

Dinsdag 8 december 2015

Lever jij als ondernemer digitale diensten aan particulieren? Per 1 januari 2015 zijn de regels voor de omzetbelasting voor telecommunicatie-, omroep- en elektronische diensten veranderd. De plaats van deze digitale diensten aan particulieren is veranderd waardoor zij voortaan worden belast in het land waar de afnemer woont.

Lees meer

Werkkostenregeling en vaste onkostenvergoeding, hoe werkt het?

Donderdag 3 december 2015

Binnen de werkkostenregeling (WKR) kun je als ondernemer nog steeds vaste onkostenvergoedingen toekennen aan je werknemers. Als je deze vaste onkostenvergoeding aanwijst als eindheffingsbestanddeel in de vrije ruimte kan dit zelfs onbelast zolang het totaal aan vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen 1,2% van de totale fiscale loonsom (de vrije ruimte) niet overschrijdt.

Lees meer

Overweeg het belonen van jouw meewerkend partner

Woensdag 2 december 2015

Wanneer jouw partner gaat meewerken in de onderneming dan zijn er fiscaal gezien drie mogelijkheden om je partner te belonen: Jouw partner krijgt geen beloning, daarentegen maak je gebruik van de meewerkaftrek.

Lees meer

Meer over Thinq

Wist je dat je ieder uur dat je besteedt aan boekhouden effectiever kunt besteden aan je klanten, waardoor je per saldo meer verdient? Slimme ondernemers gaan niet zelf aan de slag met boekhouden. Zij laten dit over aan de adviseurs van Thinq zodat zij zich kunnen focussen op de leuke zaken van ondernemen. Bekijk het filmpje om te zien hoe het werkt:

  • Upload een scan van je  facturen en bonnetjes via Mijn Thinq
  • Binnen 48 uur is je boekhouding bijgewerkt en inzichtelijk via Mijn Thinq
  • Ervaren boekhouders zorgen voor controle en kwaliteit, regelen je belastingaangiften en zijn jouw sparringpartner bij ondernemersvragen.


Klantenvertellen Drieluik Dark