Thinq, slimme ondernemers boekhouden niet!

Blogs

Scherpere btw-controles in MKB door Belastingdienst

Woensdag 25 juni 2014

De controles op de btw-teruggaafverzoeken in het MKB worden de komende tijd geïntensiveerd. Dit heeft de staatssecretaris van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer aangekondigd. Het gaat dan bijvoorbeeld om een intensievere controle op verzoeken om btw-teruggaaf door bedrijven en de behandeling van balansschulden.

Lees meer

Pensioenfonds voor zzp'ers vanaf 1 januari 2015

Donderdag 19 juni 2014

Vanaf 1 januari 2015 kunnen zzp’ers kiezen voor een nieuwe pensioenregeling. Dit pensioenfonds maakt het mogelijk voor zzp’ers om belastingvrij te sparen voor een pensioen. Zelfstandig ondernemers zijn niet verplicht om deel te nemen aan dit pensioenfonds.

Lees meer

Vrijstelling btw voor zzp'er in de zorg

Dinsdag 17 juni 2014

Ben jij werkzaam als zzp'er in de zorg? In sommige gevallen worden de medische diensten die je levert vanaf nu vrijgesteld van BTW. Dit geldt specifiek voor diensten die door operatieassistenten en anesthesieverpleegkundigen als zelfstandig ondernemer worden verricht aan ziekenhuizen.

Lees meer

Fiscale hervorming pensioensopbouw zorgt voor beperking in oudedagsreserve

Woensdag 28 mei 2014

De Eerste Kamer heeft gisteren ingestemd met de geplande pensioenaanscherpingen van het kabinet vanaf 2015. Dit heeft ook gevolgen voor de opbouw van de oudedagsreserve in de inkomstenbelasting. Als ondernemer kun je hierdoor minder reserveren voor je oude dag in de onderneming.

Lees meer

Investeringsaftrek vergeten, wat nu?

Woensdag 28 mei 2014

Investeer jij als ondernemer in bedrijfsmiddelen, dan heb je mogelijk recht op investeringsaftrek. Naast de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (wanneer je voor meer dan € 2.300 aan bedrijfsmiddelen investeert) kom je wellicht ook in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek (EIA) of de milieu-investeringsaftrek (MIA) wanneer je investeert in bepaalde energiebesparende of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Lees meer

Meer over Thinq

Wist je dat je ieder uur dat je besteedt aan boekhouden effectiever kunt besteden aan je klanten, waardoor je per saldo meer verdient? Slimme ondernemers gaan niet zelf aan de slag met boekhouden. Zij laten dit over aan de adviseurs van Thinq zodat zij zich kunnen focussen op de leuke zaken van ondernemen. Bekijk het filmpje om te zien hoe het werkt:

  • Upload een scan van je  facturen en bonnetjes via Mijn Thinq
  • Binnen 48 uur is je boekhouding bijgewerkt en inzichtelijk via Mijn Thinq
  • Ervaren boekhouders zorgen voor controle en kwaliteit, regelen je belastingaangiften en zijn jouw sparringpartner bij ondernemersvragen.


Klantenvertellen Drieluik Dark