Thinq, slimme ondernemers boekhouden niet!

Blogs

Onbetaalde factuur? Vraag btw terug

Dinsdag 10 juli 2018

Als je een factuur verstuurt naar je klant, moet je de btw hierover na afloop van het kwartaal aangeven en betalen aan de Belastingdienst. Ongeacht of jouw afnemer de rekening heeft betaald. Heb je te maken met bijvoorbeeld een faillissement van één van je debiteuren.

Lees meer

Giftenaftrek: wat zijn voorwaarden in 2018?

Vrijdag 8 juni 2018

Doneer je als ondernemer geld aan een goed doel of instelling, dan kun je dit in sommige gevallen aftrekken van de belasting. Bekijk de werking en voorwaarden om giftenaftrek toe te passen op je aangifte inkomstenbelasting.

Lees meer

Voorkom aansprakelijkheid bij het inlenen van personeel

Vrijdag 1 juni 2018

Leen jij weleens personeel in voor een opdracht? Dan kun je aansprakelijk worden gesteld voor de schade als deze collega's een ongeval krijgen tijdens de werkzaamheden. Daarnaast loop je als inlener het risico op hoge boetes of aansprakelijkheid voor betaling van het juiste loon, loonheffingen en btw als je de zaken niet goed regelt.

Lees meer

Btw zonnepanelen terugvragen, dat kan!

Donderdag 31 mei 2018

Heb jij zonnepanelen op jouw huis of bedrijfsgebouw gelegd of ga je dit nog doen? De btw op de aankoop-, installatie- en onderhoudskosten van zonnepanelen kun je terugvragen bij de Belastingdienst. Ook als je deze zonnepanelen als particulier hebt aangeschaft.

Lees meer

Betalingstermijnen op facturen: de regels

Donderdag 31 mei 2018

Als je een factuur stuurt aan je klanten is het verstandig om hier een betalingstermijn aan toe te voegen. Maar hoe bepaal je een betalingstermijn en wat zijn de wettelijke regels? Je leest het in ons blog.

Lees meer

Meer over Thinq

Wist je dat je ieder uur dat je besteedt aan boekhouden effectiever kunt besteden aan je klanten, waardoor je per saldo meer verdient? Slimme ondernemers gaan niet zelf aan de slag met boekhouden. Zij laten dit over aan de adviseurs van Thinq zodat zij zich kunnen focussen op de leuke zaken van ondernemen. Bekijk het filmpje om te zien hoe het werkt:

  • Upload een scan van je  facturen en bonnetjes via Mijn Thinq
  • Binnen 48 uur is je boekhouding bijgewerkt en inzichtelijk via Mijn Thinq
  • Ervaren boekhouders zorgen voor controle en kwaliteit, regelen je belastingaangiften en zijn jouw sparringpartner bij ondernemersvragen.

Probeer gratis       of bel 088 46 700 46


Klantenvertellen Drieluik Dark

Probeer 30 dagen gratis
Vrijblijvend en wordt niet automatisch verlengd